През май, 2018 година, Световната антидопингова агенция  WADA ще отмени

...
През май, 2018 година, Световната антидопингова агенция  WADA ще отмени
Коментари Харесай

Кралев: Мораториумът за нови антидопингови лаборатории ще отпадне



През май, 2018 година, Световната антидопингова агенция  „ WADA ” ще анулира мораториума за разширението на мрежата от лицензирани лаборатории, наложен  на Европа. Това  разгласи министър Красен Кралев в Благоевград при представянето на  целите в региона на спорта и младежта по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Бъдещето на Европа чрез  младежите и  битката против използването на допинг в спора  са двата съществени целта, вписани от министерството в  програмата на българското председателство, заяви  министър Красен Кралев на срещата с възпитаници, студенти и спортисти.

В момента Европа като континент е ощетена от наложения мораториум върху разширението на мрежата от лицензирани  антидопингови лаборатории и по тази причина като нов член на международната организация „ WADA ”, министър Кралев е настоял той да отпадне:

Аз имах опцията да рапортувам позицията на Европейски Съюз и Съвета на Европа по този проблем и успяхме да се преборим процесът да се отвори.

На срещата бяха представени  спортните и юношески събитията от Програмата на българското председателствона Съвета на Европейски Съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР